campersalon-logo-left.png

campersalon-logo-right.png


Driverite luchtvering ducato boxer jumper sprinter crafter transit - Groot
Meer comfort en veiligheid,

We zien dat het gebruik van hulpluchtvering bij campers en bedrijfswagens steeds vaker wordt toegepast. De voordelen van hulpluchtvering zijn legio. Deze zorgt ervoor dat het voertuig een betere wegligging krijgt,  niet meer “scheef hangt” en het toelaatbaar totaal gewicht van het voertuig wordt verhoogd. Bij sommige onderstellen (zoals bijv. Renault Master) adviseren wij i.v.m. bodemvrijheid, altijd hulpluchtvering te plaatsen, als er een trekhaak of scooterdrager geplaatst wordt.


Hulpluchtvering wordt verkozen boven het plaatsen van een extra spiraal- of bladveer omdat het veercomfort van de luchtbalg instelbaar is. Een kampeerauto wordt vaak meerdere malen per jaar gebruikt, de belading per `vakantie` verschilt vaak. In de winter gaat vaak de scooter niet mee in de zomer wel. Dit instellen kan door de luchtdruk in het systeem te verhogen of verlagen.
Nieuw in ons assortiment zijn de sets van Drive-rite. Deze fabrikant is kenmerkend door 20 jaar ervaring in de automotive technologie. Er worden a-kwaliteit rubberen Firetone luchtbalgen genruikt, voorzien van Tüv-keurmerk, en Drive-rite heeft als enige fabrikant een officiele goedkeuring verkregen van Citroën en Peugeot voor hulpluchvering t.b.v. de modellen x250 vanaf 2006.

De basis sets semi-air luchtvering zijn uit te breiden met een compressorset, voorzien van bedieningspaneel met manometers.