campersalon-logo-left.png

campersalon-logo-right.png


banner-vw-t6-obdslot-consturct.jpg

Extra beveiliging bij Volkswagen Transporter T5 en T6
In verband met de toegenomen diefstal van Volkswagen Transporters, zijn er samen met CCE in opdracht van Aveco Verzekeringen 2 extra protectie elementen ontwikkeld:

OBD-slot (handgeschakeld en automaat)
Een OBD-stekker is bedoeld om bij de garage de auto, d.m.v een computer, storingen uit te lezen en bepaalde elektronica te wijzigen/resetten. Helaas is het dievengilde in staat om via deze weg de auto te hacken en vervolgens te starten. Ook kunnen zij elektronische alarmsystemen omzeilen.
Om dit te voorkomen is er een OBD-lock ontwikkeld voor de Volkswagen T5 en T6. Dit is een stalen kluisje voorzien van een slotcilinder waarin de OBD-stekker geplaatst wordt. Het slot is niet zichtbaar weggewerkt achter het dashboard. Als uw camper in de garage komt voor onderhoud of reparatie kan de monteur de OBD-stekker uit het slot halen. Laat de OBD-slot sleutel altijd aan uw sleutelbos zitten!

Schakelkabel Protectie (extra bij automaat)
Voor de automaten is er een extra beveiligingselement ontwikkeld om te voorkomen dat de schakelkabel niet gedemonteerd kan worden. Deze wordt geplaatst bij de versnellingsbak (onder de motorkap).

obdlock-construct-uni001.jpgWanneer en hoe
Vanaf 1-12-2017 verplichten de camperverzekeraars Aveco Verzekeringen, ANWB / Unigarant deze nieuwe elementen náást de gebruikelijke versnellingspook slot. Met terugwerkende kracht dienen alle Volkswagen Transporters (samen met de California, Caravelle en Multivan) die bij hen verzekerd zijn, hiermee te worden voorzien.
Voor eigenaren van bestelwagens en of bij andere verzekeringen is deze verplichting er (nog) niet. Natuurlijk kunt u op eigen initiatief vrijwillig kiezen voor deze extra beveiliging.
Vanwege goedkeuring door de preventiecommissie en de registratie worden bovenstaande systemen uitsluitend inclusief montage geleverd. 

OBD slot Volkswagen T5 & T6 2.0 DSG Automaat, 2010 - heden
Obd-lock geschikt voor de VW T5 Facelift en T6 2.0 DSG met automatiche transmissie, bouwjaren vanaf 2010 Dit is een stalen kluisje voorzien
Lees meer
219,00
OBD slot Volkswagen T5 & T6 Handgeschakeld
Obd-lock geschikt voor de VW T5 en T6 met handgeschakelde transmissie, bouwjaren 2004 tot heden.   Dit is een stalen kluisje voorzien van
Lees meer
179,00
OBD slot Volkswagen T5 2.5 TDI Automaat, 2004-2009
Obd-lock geschikt voor de VW T5 2.5tdi met automatiche transmissie, bouwjaren 2004 tot 2009. Dit is een stalen kluisje voorzien van een slo
Lees meer
219,00